SU MUHAFIZLARI SOSYAL SORUMLULUK PROJEMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK.

Dünya üzerindeki su kaynakları birer birer yok olmaktadır. Bu gidişe dur demenin vakti gelmiştir.Yüksek su konseyi dünyanın dört bir yanından seçtikleri “su muhafızlarına” bir mektup gönderir.Su muhafızlarına birtakım  görevler verir;”su kaynaklarını tehdit eden tehlikeleri keşfederek durdurmak”.


Projemiz sayesinde öğrenciler, çevre bilincine sahip olarak su tasarrufu ve doğal kaynakların korunması hakkında bilgi sahibi olacak ve harekete geçeceklerdir.Proje ile öğrencilerimiz  kendi hayatlarında ve gelecekte bilinçli birer birey olarak fark yaratacaklardır. Öğrencilere kazandırılacak olan su bilinci ile suyu tanıyan, suyu etkin şekilde kullanan ve koruyan bireyler yetiştirilecektir.  Hepimizin çevre üzerinde bir su ayak izimiz var bunu  unutmamalıyız. Herkes bu bilinçle çalışırsa işte o zaman bir fark yaratabiliriz, çünkü tüm hayatımız suya bağlı" 

Bu proje ile öğrencilerimize ;

  1. Güçlü bir çevre farkındalığı ve  bilinci kazandırmak
  2. Suyun hayatımızdaki önemini kavratmak
  3. Su tasarrufu ve su kaynaklarının korunması konusunda bilgi tutum ve beceriler kazandırmak
  4. Medya okuryazarlığı becerisi kazandırmak
  5. Yerel ve küresel düzeyde insanlarla iletişim kurabilme ve işbirliği yapabilme becerisi geliştirmek
  6. Problem durumu ortaya koyabilme ve problem çözme becerilerini geliştirmek
  7. Yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek
  8. Sosyal becerilerini geliştirmek(ikili ve ekip olarak çalışma,yaptıkları şeyin sorumluluğunu alma,başkalarının fikirlerine saygı duyma vb.)
  9. İngilizce dil becerilerini geliştirmek
  10. Diğer Avrupa ülkelerindeki arkadaşlarıyla etkileşimi sonucu olumlu deneyimler edinmek ve gelecekte farklı uluslardan irtibat kuracağı kişilere karşı olumlu tutum kazandırmak.  Hedeflenmiştir.20-04-202120-04-202120-04-202107-03-202407-03-202407-03-2024

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi