ORFF EĞİTİMİ (BEDENİN MÜZİKLE BULUŞMASI)

BEDENİN MÜZİKLE BULUŞMASI

•       Ülkemizde eğitim ve öğretimde  henüz çok yaygın olarak kullanılmayan orff eğitimi yöntemini okulumuzda uygulayamamış olmanın  bir eksiklik olduğundan yola çıkarak orff eğitiminin ne olduğunu,nasıl uygulandığını öğrenmek,Avrupa´da hizmet içi eğitim almak, örnek uygulamaları görmek, okulları gezmek, yapılan faaliyetleri yerinde incelemek ve okulumuzda uygulamak ve ilimizde yaygınlaşmasını sağlamak amacıyla hazırladığımız projemiz (BEDENİN MÜZİKLE BULUŞMASI) Avrupa Birliği Ulusal Ajans Tarafından 2015 çağrı döneminde kabul edilerek, Öğretmenlerimiz  26 Ocak – 5 Şubat tarihleri arasında İtalya da eğitim aldılar.

•       Öğretmenlerimiz Avrupa´da okul ziyaretlerinde bulundular, ziyaretler sırasında farklı uygulama teknik ve yöntemlerini,eğitim araç ve materyallerini görme imkanı buldular. Bu arada ORFF eğitiminde kullanılan araç ve gereçleri tanıma,orff tekniğinin uygulama biçimini görme fırsatı buldular. Avrupa´da yapılacak olan hizmet içi eğitim çalışması kapsamında okul ve kurum ziyaretlerinde bulunan öğretmenlerimiz, bu okullarda eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sosyal etkinliklerle nasıl zenginleştirildiğini gördüler.İtalya da öğrencilerin okullarında ORFF eğitimini nasıl aldıklarını ve orff üzerine nasıl çalışmalar yaptıklarını incelediler.

•       Eğitimimizde katkısı bulunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.